Please note: The forum is now closed to new submissions. All the existing forum topics and posts are still available, however new topics cannot be created. If you need Sinclair C5 advice please use the C5 Owners Facebook Group.

Carl Gordon posted:

Hi all, my drive belt keep slipping so I replaced it as it was abit worn, so after putting a new one on its made no difference, the teeth on the motor seem fine, no different to my other c5's, the belts tight but just slips. Any suggestions please?
posted on: 18/04/2014 16:55:18

SINCLAIR C5 CHAS posted:

Hi have you checked that the gearbox has not come off the lip ... Chas
posted on: 18/04/2014 16:58:59

Dan posted:

Have you tried the cable tie mod on the motor bracket?  Mine used to slip all the time until I put the cable tie on.
posted on: 18/04/2014 16:59:04

Carl Gordon posted:

Thanks chas I will check that tomorrow, and thanks Dan,but could you explain this a bit more? Thanks
posted on: 18/04/2014 17:06:47

Dan posted:

[quote=Carl Gordon;3042]Thanks chas I will check that tomorrow, and thanks Dan,but could you explain this a bit more?
Thanks[/quote]

Hi Carl,

This is what I have done, it keeps the bracket lip against the motor and stops it slipping. I've done it on all my C5's.  I think in the 80's the Hoover engineers would put a metal bracket against the motor to achieve the same thing.  Is it only slipping at low speeds?





posted on: 18/04/2014 17:15:36

Carl Gordon posted:

Hi Dan, I think that's what I need, it only slips when pulling off, once I get some speed it's ok. Thanks for your help. Carl
posted on: 18/04/2014 17:25:43

Carl Gordon posted:

Hi Dan, the cable ties worked! Thanks again
posted on: 20/04/2014 19:14:07

Dan posted:

[quote=Carl Gordon;3064]Hi Dan, the cable ties worked!
Thanks again [/quote]

Excellent, great to see that mod did the trick
posted on: 20/04/2014 19:45:47